Wednesday, September 30, 2009

nilai~

Terima kasih yang tak ter~n.i.l.a.i~
buat kak anna dan abang rashid kerana membawaku dan kak long jalan-jalan kat Bandar NILAI yang selama ni tak pernah kesampaian ke sana.
pagi sabtu di suatu hari dalam bulan ramadan...
''za nak pergi pasar tani tak?
dekat serdang.kalau nak siap-siap nanti kak anna dan abang rashid datang ambik!''
lepas tu kita pergi NILAI pulak...nak ikut tak??
terdengar suara di hujung talian.Sapa lagi kalau bukan kakak tersayangku (sejakku di pinggiran,dialah kakakku tempat mengadu suka duka kehidupan.keserasiaanlah yang mengeratkan silaturrahim ini.terima kasih kerana sudi hadir menceriakan hari-hariku yang sepi dan suram)
terpana aku sebab mamai...hehee..
''nak..nak..boley...boley..thanx =D''
jap2!za siap-siap...oke..

seketika mereka pun datang,dan ku bawa kak long sekali sebab damia ada kelas hari sabtu.
kami ke sana memang aim nak beli tikar kayu..kikiii...
sampai di sana amat laa panasss...tapi hati masih sejuk sebab teruja dengan limpahan barangan yang banyak dan tak sanggup nak tengok.murah...murahhh...
apapun kami tuju pada matlamat asal ke sana dulu...

jeng..jeng..jeng...misi pun bermula~

first2 pilih kedai yang byk tikar...
pilih! jangan tak pilih!...kikii..habis pilih katanya kayu berlian yang aku berkenan tu...tapi abah ckp kayu sawit..huhuu...

abang rashid dah berkenan yang ni...nak letak bilik aniq katanya..hehe...nie minah bunga-bunga.habis kedai peralatan pengantin dia masuk sebab nak cari bahan nak buat kad raya...

setelah settle pasal tikar kami tinjau-tinjau banyak juga kedai.kedai langsir pun geram jugak..eeeiii...perabot pun oke...yang putih2 style bunga vantage pun banyak,chantekk bangat!
apa pun kami tak lama ,sebab bahang kepanasan di sini amat menyengat.hauss..
yang paling gumbira,tikar kayu yang kami beli tu boley dilipat-lipat,ingat ke kena gulung...puas pikir sebelum datang macamana nanti kut-kut tak muat kete..hehee..

ye..ye..suka sangat bila berpeluang window shopping kat sana...ada masa dan ketika nak pergi lagi.sebelum ni tak pernah sampai lagi ke sana walau dekat jer dengan rumah.
Yang pasti carpet2 amat banyak dijual semurah-murahnyaa...fuyyyooohh!
tapi ku dah bertekad tak nak pakai carpet dah...berabuk!
ekekee..


No comments: