Tuesday, October 6, 2009

Memory

Malam~
Cik da (firdaus) call ajak ke majlis di rumah mak opah di Kuala Kangsar
ada datuk siti mana ntah yang sponsor untuk
 forum perdana,tahlil dan baca yasin sebelah pagi~buat arwah

 A.FAIRUS AHMAD SULAIMAN.


video kenang-kenangan,





video
video  slot :999 


petangnya jamuan raya Aidilfitri kat kampung arwah~sebenarnya nak gembirakan hati mak opah.
Suka sangat dengar keseronokan cikda dapat pulang beraya bersama mak opah,di kampungnya di Temong Hilir tu,apatah lagi setelah kehilangan arwah kakaknya A.Fairus
yang tragis dan menyayat hati.kini tinggal cik da A.Firdaus sahaja anak perempuan pengubat rindu mak opah terhadap arwah.
anak arwah belum lagi ditemui setelah dibawa pergi oleh mantan suami arwah.sadis. 
sampai cikda tempah 300 tapai nak bawak balik...hehee..
banyak kami sembang sampai ke bertanya khabar makcik2 kat kampung yang lama tak dengar khabar sebab time balik tak sempat nak menjengah.
Best giler bercerita sampai panjang berjela-jela..
cikda citer pasal abe peri,mok roh tok dir dan ramai lagi..

petang~
ciksu dari kedah sampai sefamily...tido sini,so kami plan nak pergi umah kak 
di Tmn Bukit Ampang.Malam tu kami ke sana,
kebetulan kak ajak orong surau beraya,
kami tumpang sekaki lah..nasik dagey lagii..
kak sibuk nak pergi ambil kawannya yang tak jumpa cari rumah...
Tiba-tiba...
tergamam aku sebab yang datang itu adalah anak mok roh tok dir yang cikda ngan aku 
citer2 kat fon semalam..
kecik je dunia nih,sapa sangka,kak yoh yang aku lama tak jumpa tercegat di depan mata dan dpt 
sembang-sembang lagi.
Seronoknya dapat jumpa orang kampung...
biarpun mereka agak veteran
tapi itulah sentimental value 
mahal tu...
rupanya kak yoh classmate kak dulu..huhuu..
pape pun...aidilfitri tahun ni amat indah,ditemukan 
dengan ramai orang-orang terdekat tapi selama ni
nak jumpa pun tak sempat.

selepas mereka pulang,kami sambung  sembang santai..
kak lin buka laptop tengok adegan berfoto raya
kat kampung yang kelakar tak bley blah...
bagaikan cinetron...abe azhari juru foto
kak mah pengarah
mak dan abe abas jadi king n queen
bergambar beramai-ramai dengan anak cucu cicit~MERIAH!
tapi kami tak ade sebab lambat tiba di jerteh sebab solat raya di Bachok 
 terus singgah2 raya di sekitar bachok dulu sebelum ke jerteh.
afiq Isyraf with mia~ anak sepupu mia
afiq Isyraf~anak kak Lin aka cucu saudaraku>

Dapat juga jumpa lili yang da jadi chef kat dubai
tetiba kak long call ckap kawan-kawan dia nak datang ziarah raya satu Course,
wullamak...nak masak apa nih..
umi terkontang kanting sorang-sorang lah nanti
satu course dalam 40 oarang lebey..
kak suggest ajak lili jadi tukang masak~fuyyoh~mahal tu...tukang masak hotel kat Dubai tu~
masak spaggeti katanya,
lili ckap lontong pun boley...
kiki... tapi tak tau lah jadi ke tak kak long nih!

kami balik agak lewat malam dari rumah kak Yam
dan esok mia ada Hari kanak-kanak di skul nya~
Kami plan nak pergi beraya sakan pula 
rumah abang daud,tanya2 alamat 
rupanya dekat jer dengan rumahku
kalau di Taman Puncak Jalil

haha..jadi.jadi...
esok mesti kita lawati 
tapi kena tunggu mia balik skul dulu lah,
mia pulak jadi MC hari kanak-kanak kat sekolahnya tu.
mesti mak happy kalau mak tahu 
kitaorang keep in touch dengan anak mak dan wan
yang amat baik hati dan perihatin ini.


Abang Daud n Kak Ina..
Esok kita datang!
TUnGGuuuu...!!!


penat giles~




selamat malam...salam.














No comments: