Thursday, June 10, 2010

Ipoh : 2 dalam 1



Hye...pembaca-pembaca semua. Tak kiralah dari mana-mana pun yang rajin klik2 ke blog ini. 
dari serata  bumi MALAYSIA tercinta,
dari USA ke,
dari United Kingdom ke,
dari Egypt ke,
dari Alexandria ke,
dari Australia ke,
dari Indonesia ke,
dari New Zealand ke,
dari Norway ke...
atau dari mana-mana saja (bukan mengade ni, tp dari nuffnang...ngee)

ASSALAMULAIKUM wrb.

Setelah jalan-jalan dan makan-makan n window shopping kat ipoh parade (sebenarnya nak beli buku mia dan roti) kat bandaraya ipoh, kami pun balik ke hotel dan bersedia untuk tugasan keesokannya. Walaupun ipoh tak jauh mana dari KL, tapi kami bersyukur kerana dapat juga meluangkan masa bersama-sama keluarga ke sini. Esok, umi kena pergi hantar abah ke tempat dia meeting dan akan menghantar kak ngah pula ke UTP. Aih! Tak biasa dan tak berapa fasih jalan-jalan kat sini. Kalau duduk beberapa hari baru rasa konfiden sikit nak drive. Umi tengok, warga kat sini main redah je memandu...eii...takuttnyer!! Tapi dah terpaksa kena drive, gasak je lah. Pagi isnin tu, ajak kak ngah temankan umi hantar abah, jauh jugak ea ofis tempat abah meeting nih...keluar dari kesibukan bandaraya. Nasib baik jumpa jalan balik ke hotel. Sebelum masuk ke bilik, ermmm...kami breakfast dulu kat cafe hotel ni berdua dengan kak ngah. Yang tengah tido tu...huhu...mimpi je lah!





Lepas tu, kami bergegas nak ke tronoh pula. Oh! First time nih pergi ke UTP. Abah cakap kalau nak pergi ikut kelly castle, kena ambil jalan ke simpang pulai, kalau ikut lumut pun boleh juga dan ikut seri iskandar tak kesah. Umi pun bawa je lah anak-anak asalkan sampai ke tempat yang dituju. Redah jer!!! grrrrrr! Signboard kan ada. Oleh kerana penumpang ramai, kak long, kak ngah, mia. Kami dah terBABAS masa. sangat lewat bertolak kerana BERAT (?) hahahaaa...kami sampai lewat! Kesian kak ngah..ralat!



Tapi masih sempat mendaftar sebagai peserta EDUCAMP yang terlewat. Pastu bergegas pergi ke Dewan Cancelor untuk taklimat bersama ibubapa, rupanya orang baru bersurai. Tak apa...tak apa...kita pergi makan dulu dan pergi hostel. Wah cantik giles biliknya. Best la kak ngah! Lepas tu, pukul 2.00 petang kak ngah dah start program. Kami pun bersurai dengan membabaikan kak ngah di situ. Selamat Maju Jaya, ngah...jaga diri bebaik. Kami balik hotel dulu...esok umi datang ambik. Bye...jumpa esok, K! 

8 comments:

사이트 ✻ romlah said...

salam ~
umi ! ehee ;)
nak tya .dulu umi skula apa r ?
ketua pgawas tuh . tabik laa !!

wannza said...

ngeheehee...BIARLAH RAHSIA!
bak kata siti nurhaliza.

사이트 ✻ romlah said...

alahh .
sob3;'(
tidak mengpalahh wahai umi .

Sarazaqea said...

umi...umi...

Umi di Tag.
Tag Cinta....sila buat deh! :)

wannza said...

romlah:

hik3!
ada org merajuk nih...umi sekolah ~smu~
dlm negeri terengganu. google2!
:))

wannza said...

kak ngah:

alaa...banyaknya umi kena TAG...1333!

-tag wajah kesayangan hamba ~ umo 20 thn akan dtg x buat lagi..
-tag dari fateen inanee kwn kak long x ambik lagi..
-tag dari kak long x buat lagi...

huhuu...kumpul2 buleh jadi kaya nih!

wannza said...

jangan la majuk2...kak ngah pun nak merajuk juga ker>nanti umi buat la semua tag tu, skrg ni busy lagi, jangan la maraa...umi amat menghargai. tunggu masa jer!

tadi romlah da majuk!

사이트 ✻ romlah said...

smu ? google2 . hehe
mna ada mrajuk . tak comei deh klw merjuk .hik3 ;)