Friday, June 4, 2010

Salam Untuk Farhana....


Assalamualaikum kak Ana, 

Di sini cikza postkan satu entry buat kak ana yang jauh sebab nak minta maaf sangat-sangat kerana lambat poskan sesuatu yang tak seberapa itu buat kak ana. Apapun cikza dah settlekan beberapa hari yang lepas. Harap bungkusan itu sampai dengan selamatnya.

Waduh! Cikza berurusan dengan pejabat pos di UM, hehe...sebab hari itu kebetulan cikza ke Pekan Buku UM setelah mendapat panggilan bahawa buku yang cikza pesan itu sudah sampai:)
Nak tahu buku apa yang cikza pesan...ngeee...buku yang pernah kak ana suruh baca. Ingat x? ingat x? hehe...sekarang cikza dah dapat!  yahoo...nanti kalau kak ana balik, cikza bawa kak ana pergi pekan buku UM, oke...best...

Masa buat urusan mengepos itu, cikza macam keliru bila dia tanya pasal poskan barang ke oversea ni. Haha...lupa la...antara UK dan US ...tempat yang berlainan. Sebelum ni cikza berurusan untuk ke uk..lalalaaa...itu yang pelik tuh. Cara penyeliaan pun tak sama sebab selalunya cikza pergi ke pejabat pos dalam jusco Equine park dekat rumah je. Diorang sangat familiar n membantu. Bungkusan pun jadi comel! ngehehe...tapi yang kak ana ni kat lain...tak kisah lah...asalkan sampai. Ops!! Lupa nak tanya, berapa lama masa nak sampai kesana..harap2 cepat lah! Lagipun takde apa ...saja teringat-teringatkan kak ana. Harap-harap kak ana suka :))

Haa.. ni dia:









Sebenarnya dah lama cikza siapkan bungkusan ni, tapi terbantut sebab kami pergi ke Kuantan. Ayah Din ada seminar di sana. Kami ikut sebab ayah Dian belum sihat mana. Risau bila dia pergi jauh sorang-sorang. So, balik dari kuantan baru uruskan semua kerja yang terbengkalai.




Salam sayang dari Mesia;

Dari Cikza aka umi, semoga senyum-senyum sokmo!

p/s: Nanti kitaorang balik Bachok, ada kenduri kawen umah ciksu aka kak Nah ayah Man,
bestnyer makan gulai kawah yang pastinya gulai daging campur mumbey nyior! Gulai di Bachok, tiada tandingan. Mak su Yoh kepala gulai nyoh! yuhuuu...sedap2!..






2 comments:

nur iman said...

sweeet nyo.kak ana sangat2 suko.insyaAllah dlm 2 minggu sapa kot.nati kak ana gi check kat mail box tiap2 ari deh.hihihihi.
buku ranjau sepanjang jalan ye?kak ana harap cik za suko.sbb jalan cerita dia yg unik.kak ana kagum ngan author dia Shahnon Ahmad.nati balik,kito buleh la kecek2 pasal buku nih.=)
waa~kak ana doh start rindu nk gi make gulai kat rumoh ore kawin.gulai kawoh mmg the best!!

wannza said...

Insyaallah, sampai la tu...kena rindu-rindukan posmen lah gitu gak > hari-hari gi check mail box! hehe...betul-betul! RSZ...belum berkesempatan membaca, busy sikit sekarang ni. Oke, nanti cikza baca laa...

Kami balik hari jumaat depan, kenduri 12hb june..yey!

Rindu kak ana.