Tuesday, October 12, 2010

Penangan...Ten...Ten...Ten...(10.10.10)Hebatnya penangan ten.ten.ten...
Macam-macam al-kisah yang melanda tarikh bersejarah yang diwar-warkan itu. Ramai yang memilih tarikh tersebut sebagai memperingati hari-hari istimewa mereka. Tapi masih ada yang berduka nestapa dengan tragis malang yang menimpa.

Misalnya, ramai personaliti hebat tampil dengan majlis perkahwinan mereka. Nampaknya di awal bulan 10 ini ramai yang melangsungkan perkahwianan namun rasanya tertimbus dek kemasyuhuran pahlawan angkasawan Datuk Dr.Sheikh Muszaffar dan isterinya, Datin Dr. Harlina. Namun pada tarikh yang sama, ada insan kehilangan orang-orang yang tersayang tanpa diduga kemalangan ngeri pula yang menimpa...itulah kemalangan maut yang menyaksikan mayat-mayat bergelimpangan di atas jalan raya. Khabarnya ada yang putus kepala, mayat terkulai di tingkap van dan sebagainya. Satu tragedi besar telah mencipta sejarah pada tarikh tersebut. Siapa sangka. Ada juga yang mengharapkan kelahiran cahaya mata pada tarikh cantik ini. Anda pula bagaimana?

Begitulah...citra kehidupan, suka dan duka silih berganti dalam satu masa yang sama. Kita hanya mampu merancang...Allah jua yang menentukan kesudahannya. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat kita semua. Ameen...2 comments:

ardinihumaira said...

dni harap umi belikan dni kereta ferrari dengan sebuah banglo 10 tingkat dan juga kasut bertatahkan emas permata 3000juta pasang pada 10 10 10 tu tapi tak ado.. miahahaha....


heret kakngah lariks berjemaah ngan dni ;p

umi~wannza said...

Dah,,,dni x jemput umi...gagagugugege!
dni kena ambik tarikh ni...111111 lagi cuuunnn!