Tuesday, November 9, 2010

menilai masakan rebung cara saya...



lagi-lagi pasal Dendrocalamus Asper...uh!
tak apa lah, sebab saya hanya nak kongsi sikit saja iaitu msg dari abah :

" umi. orang puji semua. habis. mereka cakap acar sedap ratah"

Sebenarnya nak cerita bahawa rebung juga berpotensi untuk dijadikan alternatif dan boleh divariasikan kepada berbagai jenis masakan. Itulah sebabnya masakan dipelbagaikan selain dari masak lomak cili api yang memang sedap bila dimasak dengan udang atau ketam.
adui...kecur pula liur nih.


acar yang sedap diratah



gulai kawah stail umi : gulai daging + rebung tanpa santan = rendah kolestrol


sayur lemak putih : memang sinonim dengan rebung...sedap~



kertas kerja...



nanti umi minta nutrition bagi rebung dari abah, abah tengah sibuk lagi ni...





p/s : banyak lauk kat atas tu...jom makan nasik ~




2 comments:

ardinihumaira said...

sedakknyooo...
lamo dni tok makey rebung. nyam3

umi~wannza said...

haha...umi nok rekemen nanti masak rebung la wak bekwoh dni...


amacam?

haha...abih la pakat sakit urrraaaattttttt!