Thursday, May 27, 2010

Plan hari ini:



Nak pergi sekolah mia sm sains tapah
seronok sangat mia, first time dapat balik bermalam di rumah
sempena hari Wesak.
jumaat-ahad
lepas tu terus exam seminggu
pastu cuti penggal pun bermula
tiap2 hari call takut umi lupa nak pergi ambik dia
alaaa...umi tak lupaaa...

Kalau sempat nak pergi ke Jabatan Pengangkutan Jalan 
JPJ wangsa maju dulu
nak perbaharui lesen kereta kak ngah
kelmarin dah nak pergi tapi agak lewat kami tukar plan 
ke Balai Polis Trafik PJ
nak langsaikan kak long punya saman
akibat accident hari tu
tapi sarjan tu cakap tak usah bayar dulu
tunggu 10-14 jun nanti baru mari
sekarang ni tengah berkuatkuasa
arahan dari KSU
saman tak boleh mintak diskaun
kitaorang nak bayar jer
tak mau utang2 dah
tapi kena akur saranan orang yang pengalaman
so, kami balik tanpa apa-apa bayaran 
x selesai apa pun hari ni
cuma beres pasal hantar dokumen kat JPA dengan kak ngah tadi
legaa...

Doakan umi selamat memandu hari ini ke Tapah
sekarang ni polis kuat menyaman orang
harap-harap umi tabah drive perlahan
110kmj
pasti mengantuk,kan? 

3 comments:

nur iman said...

sebelum ni,saman boleh mintak diskaun ke?hihihi.macam nk shopping baju je.

wannza said...

ermmm...camtu ler...skrg ni polis tu cakap, kerajaan nak kutip duit rakyat balik sbb byk duit dah abis labur ke pilihanraya arituh! huuu..

Heee...best gi shopping shawl...
kak ana, happy birthday to you...selamat panjang umo, murah rezeki.

Kalau boleh, nak hulur cepat2 je adiah 'ntuk kak ana. Tak sabar nak bagi!

nur iman said...

haha,salahkan rakyat plak.kalau duit tu mmg duit rakyat,bagi secara ikhlas je la.ni mace nk baloh2 ngan rakyat plak.

timo kasih.hihihi.kak ana pun tok saba2 nunggu ni =)